Monday 29 April 2013

Roti sosej breadcrumbs!!

Tiap2 hari bila balik rumah lepas kerja mesti tak tahu nak masak apa untuk dinner. Selalu dinner sebelum jam 7, sampai rumah pun dah 6.30. Ada setengah jam je nak masak. Masak apanyer?? So hari tu tengok citer nigelia bites@AFC..and dapat idea!!.. so terhasillah resepi ini..mudah, dan senag disediakan

Bahan2
2 keping sosej dibelah dua
4 keping roti gardenia
Telur 2 biji (dipukul)
2 sudu besar tepung gandum
2 sudu besar breadcrumb (serbuk roti)
Minyak untuk menggoreng

Cara membuatnya :
Balut roti dengan sosej yg telah dibelah dua tadi. Kemudian celup pada telur, kemudian dicelup pada tepung gandum, kemudian telur semula dan akhir sekali dicelup pada breadcrumb. Goreng sehingga garing dgn api yg perlahan. Sedap dimakan dengan cheesy sos...cubala!!


No comments:

Post a Comment